Echt Steigerhout (van de bouwplaats)

Steigerhout 

Oud steigerhout is gemaakt van gebruikte vurenhouten steigerplanken. Oud steigerhout is vaak zo grijs omdat er bouwstoffen zoals cement in de planken trekt. Naast schades als schroefgaten en spijkergaten, en soms zaagsporen vind je ook wel verfspatten en af en toe een licht vermolmde plek. En natuurlijk de karakteristieke kleuring van het rood van het baksteenstuifsel van de steenzaag of slijper is te ontdekken. Dit heb je bij nieuwe planken niet.

Ze zijn donkerder van kleur, robuuster, hebben sporen van hun vorig leven in de bouw met zand en cement. Uiteraard gebruikt JD-Steigerhout alleen maar droog steigerhout en word splintervrij geschuurd en kan op aanvraag extra behandeld worden met een lak. Het is een grote uitzondering dat een meubel van gebruikt steigerhout kaarsrecht of zonder oneffenheden gemaakt kan worden. Dit is dan ook de charme van een meubel van oud steigerhout.

Vers gezaagd nieuw steigerhout is Europees vurenhout het heeft een lange vezel en is zeer taai, wel zacht en lichter van kleur en strakker. Onbehandeld en na enkele maanden in weer en wind vergrijst de steigerplank en buiten na ongeveer een half jaar krijgt ook nieuw steigerhout een donkere kleur, maar krijgt nooit het echte robuuste karakter als oud steigerhout. Het proces van vergrijzing tot volledig grijs duurt langer.

Oneffenheden op planken is heel normaal zolang de toplaag altijd maar goed geschuurd wordt.
Steigerhout is meestal nog vochtig. De droogtijd voordat er mee gewerkt gaat worden ligt rond de 6 tot 8 weken.

Steigerhout werkt altijd een beetje. Hoe droger de plank hoe minder dat het hout gaat werken. Kieren tussen planken is heel normaal. Strak op elkaar (na een langere tijd) is bijna onmogelijk.
De meubelen hoef je niet te behandelen, maar is wel aan te raden om er langer van te genieten. Een transparante lak geeft bijna dezelfde uitstraling maar voorziet het hout wel van een beschermlaag. Ook kan je het hout een kleur mee geven. Wil je de nerven en de structuur van het hout altijd blijven zien dan kun je het beste een, white wash, grey wash aanbrengen.

Douglas hout

Douglas hout

Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar.

Natuurlijk hoge duurzaamheid.
Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid.
Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Daarbij is het esthetisch gezien gewoon mooier dan geïmpregneerd hout.

Toepassing.
Met Douglas hout zijn er verschillende mooie houten meubelen of dingen te maken. Hier moet u denken aan bijvoorbeeld een lounge set, tuintafel, bloembak of schutting. Douglas hout is hier uitermate geschikt voor, omdat het makkelijk bewerkbaar en licht van gewicht is. Daarnaast kan het hout lang mee als het goed bewerkt wordt. Door de lichte van kleur van Douglas hout is het een aantrekkelijke houtsoort die lang modern zal blijven.

 

Steenschotten

Wat zijn steenschotten precies?

Steenschotten worden gebruikt in ambachtelijke steenfabrieken. Stenen die net gebakken uit de oven komen worden op de schotten gelegd om te drogen. Door de warmte van de stenen krijgen de schotten een verweerde look.

Steenschotten zijn samengesteld uit een aantal afzonderlijk hardhouten regels die in elkaar passen met een pen-groefverbinding.  De afzonderlijke planken worden extra strak samengepakt met grote ijzeren houtdraadbouten. De kopse kanten worden over de gehele breedte beschermd en verstevigd door verzinkte metalen C-profielen.

Over Ons

Met een jong en vakbekwaam team , wordt alles in het werk gesteld om uw tuin en interieur volledig tot zijn recht te laten komen.Hiervoor beschikken we over een ruim assortiment aan steigerhouten meubels voor een scherpe prijs.

Vind ons op Facebook

 
Premium Joomla Templates